Meteo. Cum va fi vremea în următoarele două saptămâni

Meteo. Cum va fi vremea în următoarele două saptămâni
Publicat: 07/06/2021, 12:59
Actualizat: 07/06/2021, 13:02

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni (7 -20 iunie). Astfel, temperaturile în prima săptămână vor fi normale pentru această perioadă, iar apoi vor fi 2-3 zile de răcire, după care maximele urcă la 28 de grade. De asemenea, instabilitatea atmosferică nu va lipsi.

BANAT

Până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea a minimelor va fi de aproximativ 13 grade. În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu circa 2 grade, dar ulterior vom asista la un proces de încălzire treptată, de la o zi la
alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne 15 grade, valori normale în această regiune pentru a doua decadă a lunii iunie. Ploi pe arii extinse şi posibil local însemnate cantitativ se vor semnala în intervalul 10-14 iunie. Temporar va fi ridicată probabilitatea de apariţie a plorlor slabe în intervalul 15-20 iunie.

CRIŞANA

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârşitul primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 25…26 de grade, iar cea a minimelor de aproximativ 13 grade. În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu circa 2 grade, dar ulterior vom avea un proces de încălzire treptată a vremii, de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 27 de grade, iar cea a minimelor 14 grade, valori normale în a doua decadă a lunii iunie în Crişana. Ploi, mai ales averse şi posibil local însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 10 – 14 iunie. Temporar va fi ridicată probabilitatea de apariţie a averselor şi în intervalul 16 -20
iunie.

TRANSILVANIA

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârşitul primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 24..25 de grade, iar cea a minimelor de 11…12 grade. În intervalul 13-15 iunie, temperaturile maxime şi minime vor scădea uşor, aporximativ cu 2 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, cu mici variaţii de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 26 de grade, iar cea a minimelor 12 grade, valori normale în regiune pentru a doua decadă a lunii iunie. Temporar în intervalul 10 – 14 iunie, precum şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni va fi ridicată probabilitatea de apariţie a averselor, local însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice.

MARAMUREŞ

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârşitul primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea a minimelor va fi de 11…12 grade. În intervalul 12-15 iunie, aceste medii vor scădea cu 2…3 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, cu mici variaţii de la o zi la alta, astfel încât, în ultimele zile ale celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 26 de grade, iar cea a minimelor 13 grade, valori normale în regiune pentru a doua decadă a lunii iunie. Averse pe arii extinse şi posibil însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 10 – 14 iunie. Temporar va fi ridicată probabilitatea de apariţie a averselor şi a descărcărilor elecrice şi în intervalul 17-20 iunie.

MOLDOVA

Până la sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 25…26 de grade, iar cea a minimelor de 10…11 grade. În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu 2…3 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 18-20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 14 grade, valori obişnuite în această regiune în a a doua decadă a lunii iunie. Regimul pluviometric va fi deficitar, dar ploi în general slabe îşi pot face apariţia în unele
zile ale intervalului de referinţă, îndeosebi în zona deluroasă.

DOBROGEA

Pe parcursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu medii ale temperaturilor maxime de 23…25 de grade şi ale celor minime de 15…16 grade, variaţiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse. Totuşi intervalul 13-15 iunie se estimează a fi răcoros, în condiţiile în care valorile acestor medii vor putea fi mai scăzute cu
2…3 grade. În prima săptămână vor fi aproape zilnic perioade cu fenomene asociate instabilitaţii atmosferice, iar ulterior doar în puţine zile se vor semnala local averse, în general slabe cantitativ, posibil însoţite de descărcări electrice.

MUNTENIA

Până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea a minimelor va fi de 13…14 grade. În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu aproximativ 2 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 18-20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 14 grade, valori obişnuite în această regiune în a doua decadă a lunii iunie. Vor fi fenomene specifice instabilităţii atmosferice local importante, cu o probabilitate mai mare în intervalele 5-7, 8-9 şi 10-12 iunie, iar ploi de scurtă durată, în general slabe, posibil însoţite de descărcări electrice, se pot semnala în celelalte zile ale celor două săptămâni.

OLTENIA

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârşitul primei săptămâni, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul a 26 de grade, iar a temperaturilor minime de 13…14 grade. În intervalul 13-15 iunie, temperaturile maxime şi minime vor scădea cu aproximativ 2 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 18-20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 15 grade, valori normale în această regiune în a a doua decadă a lunii iunie. Vor fi fenomene specifice instabilităţii atmosferice local importante, cu o probabilitate mai mare în intervalul 10-12 iunie, însă local averse, posibil însoţite de descărcări electrice, se pot semnala în oricare zi din perioada celor două săptămâni.

LA MUNTE

În cursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic şi în această regiune, cu medii ale temperaturilor maxime de 15…17 grade şi ale celor minime de 6…8 grade, variaţiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse. În intervalul răcoros 13-15 iunie, care se estimează că va face excepţie de la această evoluţie, valorile acestor medii vor fi mai scăzute cu aproximativ 2 grade. Vor fi zilnic fenomene specifice instabilităţii atmosferice, dar aversele local însemnate cantitativ, însoţite de frecvente descărcări electrice vor avea o probabilitate mai mare de apariţie în toate masivele în intervalul 10-14 iunie şi în unele zile din a doua parte a intervalului de referinţă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Stațiunea din România care rivalizează cu Thailanda. Puțini turiști au auzit de ea, dar este...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Mircea Geoană nici nu și-a depus candidatura, dar caraghiosul grăsuț a intrat în scenă. Penibilul...
Brigitte Macron, secretul unei siluete de invidiat la 71 de ani. Ce alimente consumă Prima...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Robotul chirurgical de la Sony a efectuat cusături pe un bob de porumb
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
S-a dat ORDIN în România. Document OBLIGATORIU pentru toți românii
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
John Herschel și contribuțiile aduse astronomiei. „Respectul de sine este piatra de temelie a oricărei...
×